Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harmadik séta beszámolója

A Velencei-tó élővilága

article preview

 

Séta a múltba III. séta: A Velencei-tó élővilága, Madárvárta, Akvárium-ház, hajókirándulás a Szúnyog szigetre. ( Június 29.)

Következő hosszú sétánk keretében a tó növény és állatvilágának gazdagságát mutattuk be az érdeklődőknek. A séta felelőse: Kiss Edit

 „Sétánk” során a Dinnyési madárvárta, az agárdi Akvárium-ház és a sétahajóval átszelt tó segítségével kaptunk átfogó képet a gazdag élővilágról. A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. Területe 26 km², a felület harmada nádassal borított. A napsütés hatására, valamint a sekély, átlagosan 1,5 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava: a víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-ot is. Gazdag élővilága, növény és állatvilága egyedülálló.

Növényzet: A tó mentén a legjellegzetesebb fajokgyékény, a hínár, a nád és a tengermelléki káka. Ritkasága a különféle mocsári kosborok jelenléte.

kosbor.jpg

 

Állatvilág: Fontosabb állatfajok a tavon és környékén

Madarak:

szurke_gem_04_foto_molnar_peter_664x442t5_ic.jpg

Emlősök:

Hüllők, kétéltűek:

Halak:

A tóban 26 féle növényevő és ragadozó hal él, köztük

gyakori_halak.jpg


 


 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.