Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kitüntetés!

Megyei elismerés az értéktári munkáért

article preview
Kárpáti Miklós facebook oldaláról:
Nádasdladány, Megyenap, 2021. szeptember 10.
Megyei elismerés az értéktári munkáért.
A nádasdladányi Nádasdy-kastélyba hívták össze azoknak a helyi értéktárbizottságoknak vezetőit és legaktívabb tagjait, akik az elmúlt 6-7 évben a Fejér Megyei Értéktár gazdagításában szerepet vállaltak.
A Velencei Értéktár Bizottság ötéves tevékenysége alatt a helyi értéktár összeállítása mellett elérte, hogy a 64 Fejér megyei érték közé 7 velenceit is felvettek. (Ezt céltudatos válogatással és kutatómunkával megalapozott, jól megírt indoklásokkal lehetett sikerre vinni.)
A bizottság tagjai, akiknek nevéhez fűződik a sokéves, önkéntes, anyagi ellenszolgáltatás nélkül elvégzett munka: Galambos Györgyné, Galambos Mihályné, Sinkáné Mihály Zita, Fehér Árpád és Kárpáti Miklós.
(A helyi bizottságot annak megalapításától Fehér Árpád vezette, majd félidőben váltás történt, Kárpáti Miklós irányította 2019 őszéig. Ekkor a bizottság úgy ítélte meg, hogy a rábízott feladatokat elvégezte és testületileg lemondott.)
A Megyei Értéktár Bizottság Velencéről hármunkat hívott meg: Galambosné Marikát, Fehér Árpádot és engem. (Árpád külföldi útja miatt egy későbbi időpontban veszi majd át az elismerő oklevelet és plakettet.)
Számomra a helytörténeti munka nagy iskolája volt az értéktári bizottságban eltöltött időszak, ahol elkötelezett, sok ismerettel rendelkező emberek dolgoztak együtt, ütköztették eltérő véleményüket és jutottak végül egységes álláspontra a megvitatott ügyekben – nem mellesleg időtálló jó ismeretségek, barátságok is kialakultak az évek során. Biztos vagyok abban, hogy mindannyian profitáltunk ebből a munkás öt esztendőből.
Mindezek indokolják, hogy – társaim nevében is – jó szívvel tudtam elfogadni az elismerést.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.